top of page
ULF - TIMELINE

TORSDAG 24:e JUNI 2004

Ulf Olsson grips efter DNA-matchning

Ulf säger att DNA-provet är felaktigt under första förhöret med kriminalinspektör Monica Olhed. Han har ingen advokat närvarande då han hörs som "annan" innan han ska arresteras..

01:20 - 02:45

Första förhöret hålls

Monica Olhed är förhörsledare
Senare under förhöret gråter Ulf för att han saknar sin hund.
Mediabilden om Ulf som skyldig börjar spridas bara några dagar efter gripandet.

ONSDAG 13:e OKTOBER  2004

Ulf skickar in begäran om komplettering till FUP.

Han begär bland annat att Henrik och Thomas ska identifieras så att de kan förhöras om den fest Ulf Olsson minns att han blir skjutsad till den 22:a Mars 1989
Han begär även röstkonfrontation med den Per-Åke Åkesson som tog emot de anonyma samtalen men den pensionerade kriminalkommissarien avböjer.

ONSDAG 22:a MARS 1989

Ulf åker med Henrik och Thomas till en sexfest i Falsterbo

Ulf bor i en stuga i Bokeslund som ligger i Höör. Han arbetar på Bilsom i Höör. Ulf minns från hypnosförhören att han blir upphämtad vid sin bostad av Henrik och Thomas. De skjutsar honom till en sexfest i Falsterbo.

MÅNDAG 20:e MARS 1989

Helén försvinner

Ett stort sökarbete med orienterare som hjälper till drar igång. Alla i Hörby är engagerade i sökandet. Nyheterna om försvinnandet är överallt.

SÖNDAG 26:e MARS 1989

Heléns kropp återfinns

TISDAG 1:a AUGUSTI 1989

Ulf Olsson uppger att han halkar på hala plankor i en trekammarbrunn och skadar armen.

Ulf uppger i förhör att han skadar sig när han försökte stoppa ett fall i samband med arbete med en trekammarbrunn på tomten då han halkade på ett par hala plankor och skadade sig.

FREDAG 4:e AUGUSTI 1989

03:00 

Kroppen tvättas rent från spår

05:00 

Jannica återfinns på en parkeringsficka

Ulf söker vård och får sin arm gipsad

Smärtan i armen går inte över och han söker vård på Höörs vårdcentral. Läkaren där konstaterar att han har brutit ett ben i underarmen och han blir gipsad.

TORSDAG 3:e AUGUSTI 1989

23:00 - 01:00

Jannica blir mördad

SÖNDAG 20:e AUGUSTI 1989

Angelie blir utsatt för ett mordförsök och blir tillsagd att inte prata om Jannica

FREDAG 4:e SEPTEMBER 1989

Ulf tar av gipset.

ONSDAG 9:e JUNI 2004

Ulf är en av 29 misstänkta som blir topsade misstänkta för mordet på Helen Nilsson

Från början var Ulf inte med bland de utvalda som skulle topsas, men Monica Olhed gjorde en specifik förfrågan om att han skulle testas. Hon hade fått ett tips om att Ulf betedde sig märkligt från en bekant som hade arbetat tillsammans med honom.

2006

Ulf ger ut boken "Utan rättssäkerhet"

Han får hjälp av en släkting att skriva boken och Peter Althin skriver förordet. Förlag: Bokpro (2006-05-01)

TISDAG 5:e JULI 2005

Ulf döms av hovrätten till sluten rättpsykiatrisk vård

Efter att ha överklagat domen om livstids fängelse, döms Ulf Olsson i Hovrätten, istället till rättspsykiatrisk vård med särskild utskrivningsprövning. Hans ansökan till Högsta domstolen nekas.
Ulf är missnöjd med sin advokat Sven Jernryd och vill byta till Peter Althin

2008

Ulf börjar skriva sin blogg

SÖNDAG 10:e JAN 2010

ONSDAG 6:e APRIL 2005

Ulf döms till livstids fängelse av Lunds tingsrätt

Ulf Olsson förnekar alla anklagelser men döms knappt 9 månader efter gripandet till livstids fängelse för våldtäkt och mord på Helén Nilsson, samt mordet på Jannica Ekblad.

Ulf skriver ett sista inlägg en timme innan han begår självmord.

"Här sitter jag i en förutbestämd förvaring resten av livet för att bli kränkt av en maliciös personal, förnedrad för brott jag inte gjort mig skyldig till, påhittade symptomen på sjukdomar som t.ex. transsexualism. Jag mår inte bra av denna falskhet, alla dessa lögner och förnedringar. Det förekommer också en fruktansvärd särbehandling här. Ingen normal människa skulle må bra av en sådan behandling. Jag kommer aldrig att få vare sig frigång eller permissioner om jag inte erkänner. Orkar inte ens med att vänta på hur det ska gå med mina ärenden vid tingsrätterna i Malmö och Stockholm. Jag hoppas att någon med kurage vill ta tag i mitt fall och reda ut vad som hänt. Inte minst för de anhörigas skull och då även mina egna anhöriga. För min egen del har jag absolut ingenting att se fram emot eller att leva för, utan jag kan ta läkare och psykologer på orden. Det bästa för mig är helt enkelt att bara få dö, än att sitta här som en levande död"

ONSDAG 7:e JULI 2004

Ulf Olsson meddelas av åklagare att han nu även är misstänkt för mordet på Jannica Ekblad.

bottom of page