top of page
JANNICA & ANGELIE - TIMELINE

TORSDAG 3:e AUGUSTI 1989

~14:00

Jannica träffar sin mormor. Fikar.

Hon har med sig en man som hon ska följa med till Grisens sommarstuga. Mannen väntar utanför eftersom han är blyg säger Jannica. Hennes mormor minns mannen som mellanblond och normal. Bilen är stor, blå i färgen och hade fyra dörrar. Mormor påpekar att hon själv hade suttit bekvämt i baksätet.

~17:00

Jannica ringer Angelies porttelefon

Jannica är utanför på gatan hos Angelie. Jannica låter stressad. Angelie misstänker att Jannica kan vara påtänd. Eftersom att hon inte har någon barnvakt ber hon Jannica att återkomma nästa dag.

~20:00-22:00

Jannica träffar sin vän Dario

Hon berättar att hon är rädd för mannen hon ska åka med. Jannica säger specifikt till Dario att om något händer henne så åkte hon med en lång, smal man i en Volvo och hon skulle åka till en sommarstuga utanför Hässleholm. Ca en timmes bilfärd från Malmö. Dario är osäker på den exakta tiden han sist såg Jannica.

FREDAG 4:e AUGUSTI 1989

Jannicas kropp återfinns

Kroppen hittas vid en parkeringsficka i Vedema utanför Hässleholm. Hon är helt avklädd och svårt tilltygad. Tydliga avvärjningsskador tyder på att Jannica har gjort hårt motstånd ända in i döden.

TORSDAG 16:e AUGUSTI 1989

Angelie förhörs

JULI 1989

Jannica och Angelie är tillsammans på olika platser i Skåne med en man som kallas för Grisen, och hans vän Bengt.

Angelie minns att Grisen hade en sommarstuga någonstans i Hässleholmstrakten. Stugan låg som i en skog och hade en altan på framsidan med sittbänkar.
“Grisen” benämns även som "den skitfärdige mannen". Han beskrivs som en snuskig och äcklig person. Han kör en Volvo och en Mercedes. Grisen har fett och tunt cendréfärgat hår kammat över flinten. Han har små bruna tänder som ser skadade ut och hakan upplevs som stram. Han pratar med en helsingborgsdialekt, nordvästa skåne. Han har inte glasögon.
Grisen har en kompis och Angelie tror att han heter Bengt. Gemensamt har de försökt köpa sex av Angelie. Hon har då sagt ifrån för att hon följer inte med två stycken.
Angelie minns att de vid tillfällen även kördes i en grön Volvo. Kunden med Volvon betalade alltid kontant. Hon erinrar att namnet Bengt nämndes vid dessa tillfällen.

SÖNDAG 20:e AUGUSTI 1989

Mordförsök på Angelie

Hon blir överfallen utanför sin lägenhet. Gärningsmannen nämner Jannica och säger att Angelie inte får prata med polisen.
Angelie tror att han heter Bengt. Under överfallet sätter han sig på hennes mage. Han har stora grova händer och pratar konstigt. Hon blir misshandlad. Mannen säger "fittor, horor" och försöker strypa henne med ett hundkoppel.
Hon lyckas fly men anmäler aldrig incidenten till polisen

Nytt förhör med Angelie

I sitt vittnesmål berättar hon om Grisens sommarstuga i Hässleholm och om hans vän som kallades för Bengt.

MÅNDAG 11:e OKTOBER 2004

bottom of page